1983 mati je zanijemila od šoka. TRpdila je najveću bebuikada a evo je danas.

Te daleke godine prošlog vijeka u Sjedinjenim Američkim Državama rođena je najveća beba na svijetu.

Kilaža bebe ni dan danas nije skinuta sa pijadestala najveće.

Kevin Robert, rođen 1983. godine, stekao je status “najveće bebe na svijetu” kada je došao na svijet s nevjerojatnom težinom od 7,3 kilograma. Ova neobična pojava ostavila je snažan dojam i postala prava senzacija u medijima, posebno u New Jerseyu, gdje je Kevin zabilježen kao najveća beba ikada rođena. Njegova majka bila je iznenađena njegovim izgledom, što ju je natjeralo da odmah potraži veću odjeću nego što je prvotno planirala.

“Moramo kući, raspremiti ladice i kupiti mu veću odjeću”, izjavila je oduševljena majka odmah nakon poroda, naglašavajući koliko je situacija bila neobična.

Djetinjstvo i rast

Kevin se tijekom djetinjstva isticao među vršnjacima ne samo svojom veličinom, već i iznimnom visinom. U dobi od 12 godina mjerio je 170 cm, što ga je činilo znatno višim od svojih kolega. U samo nekoliko godina, dosegao je visinu od 195 cm. S današnjim 41 godinom života, Kevin privlači pažnju gdje se pojavljuje god, s visinom koja prelazi 2 metra i težinu od 136 kilograma.

Izazovi svakodnevnog života

“Dok šetam ulicom, često me pitaju koliko sam visok”, kaže Kevin, ističući kako je često izazovno biti najviša osoba u prostoru. Kad prolazi kroz vrata, mora se sagnuti, a tuševi su mu obično premali. Također, pronalaženje automobila u kojem se može udobno sjediti predstavlja pravi izazov.

Kristina Verker i Blajz Mucha: Priča o njihovoj kćeri

U potpuno drugačijoj, ali jednako inspirativnoj priči, australski par Kristina Verker i Blajz Mucha suočili su se s neočekivanim izazovom kada je njihova kći Ajla Samer došla na svijet krajem 2021. godine. Iako su ultrazvukom dobili potvrdu da je sve u redu, njezin izgled iznenadio je liječnike i roditelje.

Kada su prvi put primili Ajlu u ruke, liječnici su im rekli da na svijetu postoji samo 14 osoba poput njih. Djevojčica je imala široka usta, koja su joj davala izgled kao da se neprestano smije. Istraživanja su kasnije otkrila da je Ajla rođena s bilateralnom makrostomijom , rijetkim poremećajem koji utječe na razvoj usana.

Izazovi i rješenja

Kristina i Blajz nisu se bili upoznati s ovim stanjem, što je izazvalo strah i brigu. Kristina je priznala: “Neizvjesnost je bila teška, jer je trebalo mnogo sati da dobijemo objašnjenje o Ajlinom stanju.” Genetska testiranja pokazala su da je situacija izvan njihove kontrole, a Ajlina makrostomija nije bila samo estetski problem; utjecala je i na njezinu sposobnost hranjenja.

Za osobe s ovim poremećajem preporučuje se kirurška intervencija, kako bi se olakšao svakodnevni život. Nakon uspješne operacije, Ajla je nedavno proslavila svoj drugi rođendan, a njezina majka redovito dijeli njezine fotografije i videa na društvenim mrežama, gdje prima brojne ohrabrujuće komentare.

Zaključak

Priče o Kevinu i Ajli podsjećaju nas na jedinstvenost svakog pojedinca. Bez obzira na izazove, njihova sposobnost da se nose s neobičnim situacijama inspiriraju mnoge i pokazuju snagu ljudske otpornosti.