Poznati jutjuber pokopan živ? Više od 7 miliona ljudi je pogledalo video u prvih sat vremena!

Online influencer poznat kao MrBeast, čije je stvarno ime James Stephen Donaldson, stekao je ogromnu popularnost nakon što je odlučio provesti cijelu sedmicu zakopan dva metra ispod zemlje. Njegovo hrabro eksperimentalno poduhvatanje odvijalo se unutar posebno dizajnirane strukture koja je redovito mjerena tijekom cijelog vikenda. Tijekom ovog izazova, MrBeast je bio izložen različitim fizičkim i psihičkim izazovima.

Za većinu ljudi, ideja da budu živi zakopani predstavlja najveći strah. Nedostatak kisika, zatvoreni prostor bez izlaza i prijetnja klaustrofobičnog napada panike doprinose osjećaju sigurne smrti. Unatoč tome, James, poznat kao MrBeast na YouTubeu, namjerno se podvrgao ovom mučnom iskušenju, ali pod kontroliranim uvjetima. Njegov krajnji cilj bio je doseći broj od 200.000.000 pretplatnika na platformi, a na kraju mu je to i uspjelo.

Unatoč izazovnom okruženju, MrBeast je bio pripremljen. U svom zatvorenom “domu” nosio je izvor svjetlosti u prsima i sustav za opskrbu kisikom kako bi spriječio gušenje. Osim toga, opskrbio se dovoljno hranom, pet litara vode, pa čak i malim utezima kako bi spriječio atrofiju mišića. Nakon što je prešao granicu od 48 sati, počeo je osjećati fizičke posljedice boravka u zatvorenom prostoru bez pristupa prirodnom svjetlu ili dovoljno prostora za kretanje. Unatoč umoru, nisu ga posjetile oči snova, a suze su nekontrolirano tekle niz njegovo lice. Na kraju je priznao da je njegovo mentalno stanje bilo daleko od optimalnog.