Cijeli svijet bruji o ovim časnim sestrama – Brinule su se o starcima, i vratile se trudne?!

Dvije odane afričke časne sestre, čvrsto posvećene svojim misionarskim zadacima na čarobnom otoku Siciliji, vratile su se u svoju domovinu suočene s neočekivanim događajem koji je izazvao ogromnu pažnju i potakao živahne rasprave – naime, otkriveno je da su trudne. Jedna od tih predanih sestara, koja potječe s predivnog otoka Madagaskara, obavljala je odgovornu dužnost nadgledanja i skrbi za starije osobe u slikovitim predjelima Sicilije.

No, nakon povratka s izazovne i nesebične misije, uslijedilo je izvanredno otkriće – otkriveno je da je trudnoća bila u naprednom stadiju, s obzirom na njezin jednomjesečni boravak na misionarskom zadatku. Tridesetčetverogodišnja časna sestra je pretrpjela nepodnošljive bolove u trbuhu te je hitno prevezena u bolnicu. Nakon ovog neočekivanog otkrića, premještena je iz samostana blizu Nebrodija u Palermo kako bi dobila daljnju medicinsku skrb i podršku. Identitet oca djeteta ostaje misterija jer nije otkriven ni razotkriven.

Ovaj neobičan slučaj izazvao je znatnu pozornost javnosti i potaknuo širok spektar medijskih izvještaja. Pokretanje istrage proizlazi iz navodnog kršenja celibata, međutim, izvori iz Rima naglašavaju da je trenutni fokus prvenstveno na osiguravanju dobrobiti i zaštiti buduće djece koja će se roditi kao rezultat ovih trudnoća.