Čula je kako pričaju na srpskom, i zatim… Djevojka iz Srbije je otišla u Rim, gdje je doživjela šok života!

Putovanje u stranu zemlju uvek predstavlja avanturu, bilo da idemo sa vodičem ili sami. Međutim, ta avantura ubrzo može da se pretvori u pravu noćnu moru, jer koliko god mi bili pripremljeni, postoji mnogo nepredvidivih faktora koji mogu da se izjalove i da nam upropaste to putovanje.

Nešto slično doživele su dve porodice iz Srbije koje su otputovale u Rim, ali srećom naišle su na 16-godišnju tinejdžerku, takođe Srpkinju, koja im je pomogla u situaciji koja isprva nije bila nimalo naivna niti prijatna.

Naime, majka ove tinejdžerke oglasila se na društvenoj mreži “X”, gde je opisala kako je tekla čitava drama i na koji je način njena ćerka pomogla svojim sunarodnicima.

Kako je opisala, oni su se umalo izgubili u Rimu, a njena ćerka, koja je takođe otputovala u italijansku prestonicu, čula ih je da pričaju na srpskom i engleskom i da pitaju za informacije o autobusu, koji je bez upozorenja promenio trasu.

“Mnogo sam ponosna na moju 16-godišnju tinejdžerku koja je juče u autobusu u Rimu spasila 2 naše porodice od gubljenja po gradu. Čula ih je da pričaju na srpskom i pitaju na engleskom za informacije o autobusu koji je bez upozorenja promenio trasu. Iznervirala se što ni vozač nije znao kuda da vozi, pa je preskočila pola autobusa da bi ga pitala gde dođavola idu, a onda objasnila na srpskom našim turistima šta se dešava. Da li možete da zamislite sreću na licima tih ljudi? Lepo su se isčavrljali na obostranu radost. Eto.”, glasi objava ove Srpkinje i ponosne majke na društvenoj mreži “X”.