Doktor ustao iz kovčega na sopstvenoj sahrani – Ispričao je svima šta je vidio na “drugoj strani”!

Bizarna priča o “vaskrsavanju” iz mrtvih je pre godinu dana mnoge začudila, a evo šta se desilo… 59-godišnji narodni doktor Godvin Ugilu Amadu “vaskrsnuo” dva dana nakon što su ga njegove kolege proglasile mrtvim, pisali su nigerijski mediji. Priča koja istovremeno sadrži elemente užasa i vere odvijala se u oblasti lokalne samouprave Toto u državi Nasarava, a mediji su javili da je Amadu proglašen mrtvim oko 6 sati ujutro 5. septembra 2022, nakon čega je njegovo telo odvezeno u mrtvačnicu.

Tamo je Amadu ostao dok su lekari i članovi porodice čekali dolazak njegovog najstarijeg sina, Džejkoba Amadua, iz Abudže, a kada je dva dana kasnije stigao njegov red za sahranu, nastao je potpuni šok jer je Amadu ustao iz kovčega u kome je bio poslednji vršili su se obredi, pripreme pred poslednji ispraćaj na groblju.

Kao što možete zamisliti, preplašena gomila se razišla na sve strane, mnogi od njih su bili ubeđeni da se Amadu vratio kao duh, a glavni lik priče je svoje iskustvo podelio sa dopisnikom lista The Nation. Ukratko, Amadu je otkrio da je u julu počeo da oseća bolove u grudima i nogama. Noge su mu bile otečene, a pošto samopropisana terapija nije pomogla, njegovo dvoje najstarije dece u Abudži i jedna od njegovih ćerki u Lafiji naterali su ga da požuri u Federalni medicinski centar u Kefiju.

Tamo je proveo dve nedelje, otpušten je da uđe sa tvrdnjom da je zdrav, međutim, nedelju dana kasnije vratio se jak bol u grudima. Deca su ga ponovo naterala da ode u privatnu bolnicu, prebačen je u Federalni medicinski centar u Kefiju, gde su lekari konstatovali da je preminuo posle borbe za život.