EVO ŠTA MUŠKARAC RADI KADA NE VOLI SVOJU ŽENU

U dugim emocionalnim vezama, poput braka, često se desi da strast polako izblijedi. Taj fenomen nije rijedak, a posljedice mogu biti različite.

No, kako izgleda kada ljubav nestaje?

Jeste li se ikada zapitali o tome?

Ana Kirjanova, poznata ruska filozofkinja, književnica i psihološkinja, koja svoje duboke spoznaje dijeli kroz svoju autorsku emisiju na jednoj od najpoznatijih ruskih televizija, donosi nam uvid iz perspektive muškaraca. Njene riječi su pogodile mnoge žene širom svijeta, jer su dotaknule srž problema.

Ana opisuje kako se muškarac ponaša kada više ne osjeća ljubav prema svojoj supruzi, a žene su se u njenim riječima prepoznale:

  • – Muškarac te ne voli ako prestane spontano grliti, ako se ne zanima za tvoje sitnice, ili ako ne nazove usred radnog dana da vidi kako si.
  • – Muškarac te ne voli ako ne možeš računati na njegovu podršku, ili ako se prema njemu moraš ponašati kao prema djetetu, umjesto odraslom muškarcu od 45 godina.
  • – Muškarac te ne voli ako te omalovažava, ne primjećuje tvoj trud, ili kritizira tvoj izgled i ponašanje.
  • – Muškarac te ne voli ako stalno se miješa u tvoje stvari, nameće svoje odluke, ili te naziva glupačom zbog drugačijeg mišljenja.
  • – Muškarac te ne voli ako te stalno krivi za sve, ne cijeni tvoje mišljenje i djela.
  • – Muškarac te ne voli ako te prisiljava tražiti svako “volim te”.

Žena koju muž više ne voli s vremenom postaje nesretna, jer ljubav je ključna za sreću u vezi.