Kako najefikasnije možete ukloniti fleke od znoja sa jastuka? Sve žute fleke nestaju ako uradite OVO!

Počelo je ljeto i normalno je da se znojiš. Bijeli jastuk prekriven mrljama od znoja izgleda ružno i nehigijenski. Predlažemo kako da se riješite ružnih mrlja

Nažalost, nemaju svi klima uređaj u svojim stanovima. A oni koji ga imaju, često ga isključe noću da bi uštedeli. Osim toga, spavanje sa klimom nije najzdravije.

Na visokim temperaturama prirodno je da se mnogo više znojimo. Takođe noću. Iako je prozor širom otvoren, i dalje je vruće u našoj spavaćoj sobi. Evo nekoliko dokazanih trikova za uklanjanje žutih mrlja sa jastuka:

Sirće – odličan saveznik u čišćenju. Ne samo da savršeno dezinfikuje i skida mrlje, već i izbjeljuje. Dovoljno je uzeti bočicu sa raspršivačem, sipati u nju pola čaše vode i pola čaše sirćeta. Rastvor prskajte direktno na žute mrlje i ostavite oko sat vremena, zatom operite vaš jastuk u mašini.

Limunov sok – Limun je odličan za čišćenje gotovo svega. Nevjerovatno je koliko je široka njegova primjena. I ne samo to, njegova upotreba znatno olakšava neke dosadne i naporne fleke. Dovoljno je da sok od pet limuna sipate u šerpu sa ključalom vodom, a zatim u nju potopite jastučnicu. Poslije tri sata operemo i nakon sušenja neće biti mrlja. Garantujemo!

Soda bikarbona je efikasno sredstvo za uklanjanje mrlja. Za jednu čašu vode samo dodajte četiri kašike sode bikarbone. Dobijenu pastu nanesite na žute tačke i nežno je utrljajte. Posle 1,5 sata, jastuk operite u mašini za pranje veša.