Naše Bake su najbolje znale: Evo kako izliječiti Astmu, Bronhitis i Plućne bolesti

Mnogi ljudi se suočavaju s različitim plućnim oboljenjima ili poremećajima, a astma, bronhitis i različite vrste kašlja su među najčešćima.

Infekcije, alergije i pušenje mogu izazvati određene vrste plućnih problema ili poremećaja. U ovom tekstu, predstavit ćemo recept za popularni domaći lijek koji će vam pomoći da se izborite s bilo kakvim problemom sa plućima, posebno s astmom, kako bronhijalnom, tako i srčanom.

U prošlosti, naše bake su pripremale ovaj lijek kako bi tretirale zdravstvene probleme ovog tipa, a oni koji su ga koristili tvrde da su bile u pravu o njegovoj moći iscjeljivanja.

Sastojci:

  • – ½ kg crnog ili crvenog luka
  • – 2 šolje čistog javorovog sirupa ili ½ kg smeđeg šećera
  • – 2 limuna srednje veličine
  • – 6 šolja (1.5l) vode
  • – 7 kašika sirovog meda

Priprema:

U veliki tiganj stavite javorov sirup i zagrijte na srednje jakoj vatri (ako koristite smeđi šećer, uzmite veliki tiganj, zagrijte na srednje jakoj vatri i miješajte dok ne postane zlatno smeđ). Dodajte nasjeckani luk, kuhajte nekoliko minuta, zatim dodajte vodu.

Kuhajte mješavinu na srednje jakoj vatri dok se količina vode ne smanji za trećinu. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu iscijedite limun i sačuvajte sok. Dodajte med i limunov sok u smjesu, ostavite da odstoji preko noći. Ujutro procijedite tečnost i prespite je u staklenu bocu.

Kako konzumirati:

Uzmite po jednu kašiku prije svakog obroka. Nakon što potrošite cijelu bocu, pripremite novu dozu. Nastavite s tretmanom sve dok se pluća ne oporave. Djeca bi trebala uzimati jednu kašičicu prije svakog obroka.