”Nikad više u Lidl neću ući!” Mnogi nisu do sada primjetili da ovo rade na kasama.. (FOTO)

Lidl je nedvojbeno jedan od najvećih i najjeftinijih trgovačkih lanaca i gdje god da se pojavi ulazi na velika vrata i zasigurno uveliko utiče na tržište. Očekivanja za otvaranje novih Lidlovih trgovina na Balkanu su velika, posebno u zemljama u kojima trenutno ne postoje Lidlove trgovine. Dolazak jednog stranog trgovačkog lanca kao što je Lidl donosi sa sobom i paletu novih proizvoda, da građani mogu i u njima uživati.

O ovom trgovačkom lancu kružile su brojne nepovoljne vijesti koje su kod mnogih izazvale nevjericu jer se vjeruje da domaće korporacije to čine kako bi zadržale svoju bazu kupaca. Međutim, koja je stvarna istina iza ovih tvrdnji?

U početku se pričalo da Lidl nudi piletinu po znatno nižoj cijeni od ostalih tržišta. Javnost je bila oduševljena tom idejom i mnogi su tražili kupnju od njih. Međutim, počele su kružiti glasine da je piletina i nezdrava i uzgojena u lošim uvjetima.

Nezadovoljstvo kupaca je u porastu i novi problem je izbačen na vidjelo. Pisma nezadovoljnih kupaca otkrila su njihovu frustraciju brzim skeniranjem artikala i guranjem na blagajni, što im ostavlja mukotrpan zadatak prebrzog pakiranja kupljene robe. Ti su se kupci obratili svojim nadređenima tražeći pojašnjenje o ovom pitanju.

Prizor sebe koji izgledaju kao da sudjeluju na utrci umjesto da samo kupuju potrepštine za kućanstvo jako im smeta. Ovo je zaista tako, ako ste ikada bili u Lidl trgovini onda znate i sami kako je biti na kasi sa strane kupca i koje je to iskustvo u pakovanju, baš kao da ste na utrci i samim time izaziva neki osjećaj nelagode.