Ostao je bez svega, a bio je uspješan poduzetnik – Pogrešna životna odluka koja ga je koštala doma, i kvalitetnog života!

Prihvatilište za beskućnike u Zagrebu igra ključnu ulogu u pružanju pomoći beskućnicima. Do sada je pružilo podršku 552 korisnicima, koji su uglavnom muškarci i dolaze s uputnicom Centra za socijalnu brigu. Trenutno, 16 korisnika boravi u prihvatilištu, a većina beskućnika koji traže pomoć obraća se Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ima dugu povijest pružanja pomoći potrebitima, započevši s radom 1942. godine kako bi pomogao ratnoj siročadi. Njihova uloga u pomaganju beskućnicima i drugima u potrebi nastavlja se i danas.

Jedan od korisnika Prihvatilišta, Miljenko Jurušić, nekadašnji uspješni poduzetnik, završio je na ulici zbog niza nesretnih okolnosti, uključujući gubitak svojih stanova.

Iva Hrvačić, upravnica Prihvatilišta za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, primjećuje da je danas najčešće riječ o ljudima u dobi oko 55 godina. To su godine kada mnogi gube poslove, ali nisu dovoljno stari za mirovinu, što ih čini ranjivima na beskućništvo.