Ostavila je troje djece u Hrvatskoj kako bi otišla sa dečkom – Desila su joj se četiri dana HORRORA, policija je ostala šokirana prizorom!

Troje djece, od kojih najstarije ima 15 godina i koje je čuvalo još dvoje mališana, od 1. do 4. januara ove godine u jednom istarskom mjestu bilo je samo u kući. Ovu nesavjesnu odluku svjesno je donijela njihova majka, koja je sa svojim partnerom otišla kod njegove majke u Slavoniju. I umjesto 4. januara, kada su je iz Centra za socijalni rad pozvali da su djeca i rekli da su oduzeli djecu od porodice i da je zbog toga u nevolji, majka se vratila tek 9. januara i naravno, u praznu kuću jer su joj nadležne službe oduzele djecu.

A ta kuća je, kako je istraživanjem otkriveno, sve samo ne toplo mjesto gdje deca treba da odrastaju bezbrižno i bezbjedno. Ostavila je djecu u mračnoj i hladnoj prostoriji bez grijanja.Dio sobe je bio preplavljen vodom i preko poda je razvučen produžni kabl kako bi se djeca grijala uz pomoć grijalice.

Kada su zaposleni u nadležnim službama saznali da djeca borave u kući bez nadzora roditelja, ostali su zatečeni prizorom koji su vidjeli. Obuzela ih je tuga. Troje djece stajalo je jedno pored drugog tik do vrata. Dvojica starijih bili su obučeni u jakne, a najmlađe dijete je bilo samo u majici. Rekli su da će se mama uskoro vratiti, samo nisu znali kada. Kuća je bila “ledena”, a najstarije dijete je reklo da brine o mlađoj braći i da im kuha. I ponosno je dodao da im je tog dana napravio kokice.