Ove rečenice jednostavno uništavaju čak i najsretnije brakove – Ko izgovori OVE riječi, sam sebi kopa grob!

Stvari koje govorimo voljenim osobama u afektu ili zbog umora mogu biti veoma opasne i učiniti zajednički život izuzetno napetim i nepodnošljivom.

Ponekad jednostavno dovedu do raskida veze ili razvoda braka. Psiholozi kažu da je ovih 11 fraza najbolje nikada ne izgovoriti jer su katastrofalne za ljubavne veze. Bolje se ugrizite za jezik, nego da kasnije zažalite zbog svojih riječi.

1. Fraze koje potcenjuju osjećanja vašeg partnera

Kada izgovorimo fraze poput “Oh, kakva glupost!” ili “Ne uznemravaj se toliko zbog posla!” ili “Koliko ćeš još dugo da brineš o tome?”, mi ne tješimo i ne uvjeravamo partnera.

Mi zapravo podcjenjujemo njihova osjećanja. Naš partner nam se neće otvoriti ako odbijamo njegova osjećanja ili ih smatramo smiješnim. Osjećat će se usamljeno i nazadovoljno, što će uticati na vezu. Umesto toga, pokušajte da razumijete šta je uzrok partnerovih osjećanja.

2. Ravnodušne fraze
Ako su jedan ili oba parntera izgubila interesovanje za ponašanje onog drugog, to znači da je par na putu da raskine. Ne razbacujte se okolo rečima koje izražavaju ravnodušnost. Osluškujte sebe i razgovarajte o tome kako se osjećate sa partnerom.