SEKA ALEKSIĆ: “KADA SU ČULI DA MI JE MAJKA MUSLIMANKA, GURALI SU ME, PLJUVALI, CIJEPALI MI MAJICU”

U jednom zanimljivom trenutku, srpska pjevačica Seka Aleksić podijelila je duboko potresne aspekte svog djetinjstva.

Odrastajući u siromaštvu, Seka je bila izložena mučnom prizoru obiteljskog nasilja, pri čemu se njezin otac nasilno ponašao prema njezinoj majci, što je ostavilo dubok utjecaj na nju.

Iako mi je otac preminuo, čuvam uspomenu na njega kao dobrog čovjeka, unatoč nepovratnim događajima koji su se dogodili. Sve sam mu oprostila. Volio je piti, ali je ipak uspijevao svu svoju zaradu nesebično donirati djeci u potrebi, odajući počast svakome. Nažalost, njegova ljubomora uzrokovala je probleme u odnosu s mojom majkom, a ona je najviše patila, trpeći fizičko zlostavljanje. Brat i ja morali smo više puta intervenirati, što je rezultiralo ožiljcima na licu moje majke iz tog mračnog razdoblja. Na kraju je donijela hrabru odluku da se razvede od njega i ja u potpunosti podržavam njen izbor. Otac je nakon razvoda otišao raditi u inozemstvo i izgubili smo kontakt na nekoliko godina. Za to vrijeme odgajao me moj očuh Milan koji nas je tretirao kao svoju djecu i kojeg jako volim. Neumorno je radio da mi osigura mjesečnu autobusnu kartu kako bih mogao nastaviti pohađati školu. Ovo su riječi koje je Seka ispričala u emisiji “Survivors”.
Sa šest godina napustila je Zvornik i preselila se u Banju Koviljaču, gdje je upisom u školu započela svoje školovanje.

Naši životni uvjeti bili su nevjerojatno teški; u početku smo živjeli u kućama za izbjeglice prije nego što smo se preselili u zastarjelu školsku zgradu. Nažalost, nismo imali kupaonicu, pa smo se za kupanje oslanjali na velikodušnost naših susjeda. U naš novi dom stigli smo bez ičega osim odjeće na leđima, što je pravi dokaz naših teških prilika – ispričala je Seka Aleksić, ističući izazove s kojima su se suočavali.

Djeca su me podvrgnula brutalnom i nemilosrdnom napadu ruganja, ciljajući na moje štucanje, moje pohabane cipele i moj ponavljajući izbor odjeće. Njihova okrutnost bila je duboko potresna, zbog čega sam danima lila suze. Međutim, suzdržala sam se od povjeravanja svojoj majci o situaciji, jer nisam htjela pogoršati njezine ionako teške okolnosti. Maltretiranje se pojačalo kada su otkrili da je moja majka muslimanske vjeroispovijesti, što je dovelo do raznih oblika maltretiranja poput fizičkog nasrtaja, pljuvanja i uništavanja moje odjeće. Iznenađujuće, ta su me iskustva oblikovala u osobu kakva sam danas i zahvalan sam svima koji su sudjelovali na njihovom nenamjernom doprinosu mom osobnom razvoju.

Sekina žarka strast prema pjevanju sukobila se s majčinim negodovanjem, što je rezultiralo neugodnom situacijom koja je donijela značajne promjene na tom planu.

U mladosti mi je majka zabranila da se bavim svojom strašću prema pjevanju. Odlučan slijediti svoje snove, odlučio sam pobjeći od kuće. Srećom, moj očuh postao je ključni saveznik koji mi je pomogao da postignem svoje ciljeve. Svoje pjevačko putovanje započela sam s 14 godina, tajno posjećujući zabave uz njegovu pomoć, osiguravajući da moja majka ostane nesvjesna. No, moja je tajna na kraju otkrivena, a ona je odlučila jednu večer poći sa mnom u klub. Pogled na njezinu prisutnost ostavio me paraliziranog od straha, zbog čega sam ispustio mikrofon. Očajnički želeći dočarati važnost svog sna, objasnio sam da sam te večeri zaradio pet puta više od njezine dnevne plaće. Ovo otkriće malo je ublažilo njezin stav. Tako smo uspjeli nabaviti zamrzivač, što je označilo početak mog puta – elokventno je objasnila Seka Aleksić.