Šest stvari kojer troše najviše struje – Umanjite račune bez pola muke!

Nadolazeća zima donosi sa sobom ne samo hladnije vreme, već i najavljeno poskupljenje struje od novembra, povećavajući račune za osam odsto. Međutim, postoji način da se uštedi i do 20 odsto električne energije uz malo truda, a sa dodatnom pažnjom, troškovi mogu biti smanjeni i do polovine.

Novo poskupljenje struje u Srbiji najavljeno je za 1. novembar, što čini štednju još važnijom. Identifikovanje uređaja u kući koji troše najviše struje i primena nekoliko korisnih saveta mogu značajno smanjiti mesečni račun za električnu energiju.

Klima uređaj: Klima uređaji su često veliki potrošači struje, pa je važno isključivati ih kada nisu u upotrebi i postaviti termostat na nešto višu temperaturu kako bi se smanjila potrošnja.

Frižider: Držite vrata frižidera zatvorenim što je duže moguće, kako bi se očuvala unutrašnja temperatura i smanjila potrošnja energije.

Bojler: Ako koristite bojler za zagrevanje vode, iskoristite jeftinu noćnu tarifu za zagrevanje vode tokom noći i redovno čistite bojler od kamenca kako biste održali njegovu efikasnost.

Sijalice: Koristite energetski efikasne LED sijalice i uključujte svetla samo kada su vam potrebna.