Srbi su je pamtili po tome što je supruga prevarila sa turčinom – Od kolege glumca je doživjela pravi horor: “Morala sam ga skidati sa sebe!”

Sanja Vejnović, jugoslavenska glumica i producentica, stekla je reputaciju brojnim nastupima u filmovima i televizijskim serijama. Među zapaženim ulogama najpoznatija je po tumačenju Slave Raškaj, istoimenog lika u filmu “100 minuta Slave” iz 2004., kao i po ulozi Anđe u “Banović Strahinji” i Ruženjke Hrabalove u “Varljivom letu”. 68.” No, malo je poznato da je glumica Danica Maksimović posudila glas liku Sanje u filmu „Banović Strahinja.

Anđino tumačenje određene uloge donijelo joj je mnoga priznanja i pohvale. Građani Srbije u to doba pamtili su je najviše po preljubu s likom Dragana Nikolića, koji je u filmu glumio Turčina. Nedavno smo njezino glumačko umijeće imali priliku vidjeti u dvije drame: “Larin izbor” i “Ponos Ratkajevih”.

Brak pojedinke i glumca Gorana Mećave nije bio uspješan. Nakon 30 godina braka, Sanja i Goran Mećava razveli su se 2015. Par se prvi put upoznao 1984. na filmskom setu na Zlatiboru. Iznenađujuće, odlučili su se vjenčati samo tri mjeseca nakon što su započeli vezu.