Sve je pomno isplanirano, i povezano – Predviđanje šta će se desiti poslije Ukrajine, i gdje!

Mikhail Hazin, renomirani ekonomista iz Rusije, dao je predviđanja o budućnosti Evrope nakon sukoba u Ukrajini. On je takođe naveo da region koji je najviše pogođen haosom tek treba da se utvrdi. Sjedinjene Države su počele da usmjeravaju svoju pažnju na Kinu i spremaju se za potencijalni sukob u jugoistočnoj Aziji. Ova promjena fokusa potencijalno bi mogla ostaviti Evropsku uniju bez zaštite Sjedinjenih Država.

Tokom proljeća ove godine, Henry Kissinger, bivši državni sekretar Sjedinjenih Država, dao je izjavu o neizbježnosti rata između SAD-a i Kine, koji bi mogao imati dalekosežne posljedice širom svijeta. Nedavno je Frenk Kendal, sekretar američkog ratnog vazduhoplovstva, održao govor u kojem je govorio o predstojećem sukobu sa Kinom i izrazio uverenje da su obe supersile već na ivici velike bitke.

Mihail Hazin, ekonomista, također je razgovarao o mogućim posljedicama rata između Sjedinjenih Država i Kine. Hazin predviđa da je veliki pomak u globalnim poslovima neizbježan i da će iz njega proizaći značajne promjene. On također predviđa nadolazeći “sukob” u Evropi kao rezultat tekućih tenzija između Sjedinjenih Država i Kine, koji će preći granice Ukrajine.

Prema Hazinu, Sjedinjene Države su se odrekle pozicije dominantne sile u međunarodnoj areni i sada su u opasnosti da izgube status jedne od najutjecajnijih svjetskih država. Da bi se održao njen uticaj, moraju se preduzeti određene mere.

Ovo uključuje prestanak svih američkih inicijativa koje zahtijevaju financiranje i resurse, poput onih u jugoistočnoj Aziji i Ukrajini. Hazin naglašava ekonomsku nepraktičnost održavanja uticaja bez poduzimanja ovih koraka. Svježa tržišta su potrebna za oživljavanje ekonomije zemlje i obnovu njene industrije, a jugoistočna Azija je jedino potencijalno tržište.