Tri brata koja su uspjela zaprepastiti cijeli svijet – Sasvim slučajno su se sreli na fakultetu, i tu je počelo sve…

Priča o trojkama, koje su se ponovno ujedinile nakon što su se rodile, čini se radosnom, ali skriva uznemirujuću stvarnost. Robert Šafran, Edvard Galland i David Kelman, američka braća, bili su među subjektima neetičkog istraživačkog projekta. S vremenom su sva trojica iskusila teške psihičke probleme.

U početku nisu bili svjesni da se jednostavno koriste za eksperimente, ali utjecaj na njih bio je neopisiv. Tragično, Edi je okončao vlastiti život nakon što se duže vrijeme borio s depresijom. Ono što su njima uradili u ime nauke je nečuveno.

Njihovo uključivanje u studiju počelo je kada su rođeni 12. srpnja 1961. od biološke majke, koja je u to vrijeme bila tinejdžerica. Prethodno spomenuti eksperiment proveo je poznati dječji psiholog dr. Peter Neubauer. Posjećivao je dječake svake godine tijekom prvih deset godina života. Diotika prirode nasuprot odgoju bila je središnje pitanje u polju psihologije u vrijeme Neubauerovih istraživanja.

Cilj mu je bio konačno razriješiti raspravu o tome koji je faktor značajniji: priroda ili odgoj. Da bi to postigao, zahtijevao je dojenčad koja su što sličnija, po mogućnosti blizance ili trojke. Doktor Peter Neubauer i njegov tim posjetili su posvojitelje braće, koji su bili samo nekoliko sati razlike u dobi, u sklopu “standardne studije o razvoju djeteta”. Roditelji su obaviješteni da je ovo istraživanje čisto znanstvene prirode.

U dobi od šest mjeseci, agencija za posvajanje radila je u tandemu sa psiholozima kako bi bebe dali na usvajanje. Davida su smjestili u radničku obitelj, a Edija u obitelj srednje klase. Nažalost, Bobijeva sudbina prepuštena je slučaju pa su s obitelji iz gornjeg sloja društva završili u prilično mučnoj društvenoj lutriji.