Kako je Kolinda uspjela skinuti 30 kilograma – Bivša predsjednica Hrvatske je doslovno prepolovila kilograme!

U današnjem modernom dobu , i sve bržem način života postoji značajan broj ljudi koji se bore s prekomjernom težinom, što negativno utječe na njihov fizički izgled i cjelokupno zdravlje. U posljednje vrijeme u javnosti se spekulira da je Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica Hrvatske, na osnovu njenih najnovijih fotografija možda smršavila između 15 i 30 kilograma. Tokom godina, često je izražavala kajanje zbog toga što nije mogla da odredi prioritete za vežbanje.

To bi joj omogućilo da skine višak kilograma koje je nakupila. Kako je vrijeme prolazilo, ruka joj je postajala sve bolnija, ometajući njenu pokretljivost. Ovo je bio još jedan problem s kojim se morala suočiti.

Regionalni mediji objavili su da je Kolinda nakon povlačenja iz politike bila podvrgnuta operaciji kičme i liposukcijskoj dijeti. Kako prenosi Večernji portal, ova dijeta se sastoji od konzumiranja prirodnih masti i izbjegavanja ugljikohidrata.

Da bi se postigao ovaj cilj, pojedincima koji se pridržavaju ove posebne dijete preporučuje se izbjegavanje prerađene i djelomično pripremljene hrane. Umjesto toga, ohrabruju ih da konzumiraju proteinske napitke, suplemente koji sadrže aminokiseline i obroke u mediteranskom stilu koji sadrže meso, ribu i povrće.

Izbor jelovnika je obilan i raznovrstan, nudeći asortiman jela koji zadovoljavaju različite prehrambene potrebe i preferencije.