Bivša supruga Dade Polumente ga šutnila poslije 5 mjeseci braka – Nazivaju je feministkinjom koja nosi hidžab, svi sa Novog Pazara je znaju!

Selma Mekić najprije je stekla priznanje kao bivša supruga narodnog muzičara Pape Polumenta. Međutim, njeni talenti sežu daleko od ove asocijacije. Selma nije samo zapanjujuće lijepa žena, već je i visoko obrazovana i pridaje veliku vrijednost svojoj kulturnoj tradiciji i naslijeđu. Ponosno nosi i dizajnira hidžabe. Poreklom iz Novog Pazara, jedna je od najcenjenijih žena u gradu.

Selma nije samo strastvena prema modi, već ima i duboku ljubav prema kaligrafiji i licencirani je pedagog. Pošto je već predstavila svoje dizajne na sajmu Dubai 2022, Selma će svoje sofisticirane i glamurozne kreacije, skrojene posebno za žene u islamskom svetu, predstaviti novosadskoj zajednici 15. oktobra ove godine.

Nakon što se pre osam godina u Novom Sadu predstavila kao kaligraf, Selma se sada upušta u još jedan umetnički poduhvat. Obećava da će pružiti jedinstveno modno iskustvo, kombinujući umjetnost arapske kaligrafije sa svojom ličnom vizijom modnog dizajna. Upoznajte Pazarku, ženu poznatu kao “feministkinja sa hidžabom” u svojoj zajednici, koja je duboko posvećena zalaganju za ženska prava.

Pazarka tečno govori srpski, engleski i turski jezik, a živela je i radila u Turskoj, Dubaiju i trenutno Srbiji. Prvo je javnosti postala poznata kao supruga pjevača Tate Polumente. Međutim, njihov brak, koji je trajao samo pet mjeseci, okončan je u decembru 2012.