Čim su vidjeli ultrazvuk, ljekari su mi rekli da pod hitno abortiram – Nisam ih odlučila poslušati, a moja beba danas…

Kada su im saopštili da će dobiti dete sa deformitetom, mladi par je znao da želi da zadrži bebu bez obzira na sve, iako su im doktori, pa čak i prijatelji, savetovali abortus. Nije ih bilo briga što će izgledati drugačije i bili su spremni na svaku žrtvu koju su potencijalni zdravstveni problemi njihovog budućeg deteta uključivali. Nijednog trenutka se nisu dvoumili, već su voleli svoju bebu – iako se još uvek nije ni rodila.

Bili su spremni da se bore sa defektom kakav god da je, a kada je beba došla na svet, Sara i Kris Heler su poželeli da podele svoju priču sa celim svetom u nadi da će promeniti način na koji ljudi doživljavaju decu koja se rode sa određenim oštećenjima, ali i nekog inspirisati da se uhvati u koštac sa sličnim problemom.

“Treba biti ponosan na svoju bebu bez obzira na okolnosti. Mi smo želeli da pokažemo da je moguće promeniti ono što su pokazali ultrazvuk, a potom i prve fotografije mog Brodija. Mislili smo da ljudima treba pokazati da je moguće da se izađe na kraj sa rascepima na licu”, istakla je Sara Heler, majka malog dečaka koji se rodio sa rascepom usne i nepca.

Sindrom rascepa usne dešava se kada se određena tkiva ne formiraju kako treba, a na ultrazvuku moguće je videti ga već posle 12. nedelje trudnoće.