Dijete niste ostavili u domu? Medicinska sestra joj je prišla nakon što se porodila, i doživjela je šok života!

U idiličnom gradu Sjenica, porodica Tahirović ističe se kao primer neustrašivih heroja, iskazujući pravu snagu ljubavi kroz svoju životnu priču.

Prije dvanaest godina, Marina i Zlatko su suočeni s najvećim izazovom svog života kada je njihov sin Luka došao na svet.

Iako je trudnoća protekla uredno, a Luka je dobio ocenu devet na rođenju, lekari su brzo saopštili da ima Daunov sindrom i srčanu manu koja zahteva operaciju do četvrte godine života.

Prva reakcija medicinske sestre, koja je pitala jesu li razmišljali o ostavljanju deteta u domu, ostala je urezana u Marininu pamćenje.

Šokirana tim pitanjem, Marina i Zlatko nisu ni trenutka razmišljali o odustajanju. Zlatko je rekao: “To je naše dete, ne bih ga dao ni za šta na svetu.”

Odlučili su da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Luka ima normalno detinjstvo i život.Počeli su raditi vežbe s fizioterapeutima već od drugog meseca Lukinog života.

Prvobitno nije mogao samostalno ni da drži glavu, ali uz njihovu upornost i posvećenost, Luka je napredovao iz dana u dan. Iako je prošao kroz operaciju srca i mnoge izazove, Marina i Zlatko nisu odustajali.