Dvadeset godina su bili u braku, a niko nije znao da su gej – Za cijeli svijet su bili poslovni partneri, a potajno su…

Nositi Dolce&Gabana izraz je hrabrosti, samosvijesti i odlučnosti, i svako voli imati komad ovog brenda. Ova ikonična modna marka oličenje je stila u industriji i predstavlja nepobjedivost.

Ali tko su idejni tvorci brenda? Dominik Dolce i Stefan Gaban dva su životna prijatelja koji su svoje partnerstvo pretvorili u uspješan posao. Stefano je imao prirodni talent za umjetnost i većinu svog slobodnog vremena provodio je crtajući. Imao je čak i golemu zbirku slika, portreta i mrtvih priroda.

Nakon što je radio kao asistent u milanskom modnom studiju, on i Dominik osnovali su svoju tvrtku 1982. godine. Počevši od malog unajmljenog studija, uložili su svu svoju ušteđevinu kako bi svoju viziju oživjeli.

Unatoč početnim sumnjama, modni modeli koje su proizveli postigli su izuzetan uspjeh, što je dovelo do toga da je njihova kolekcija za “Domeniko Dolce i Stefano Gabana” prikazana na Tjednu mode u Milanu dvije godine kasnije. Godine 1989. odvažili su se na dizajniranje kolekcija kupaćih kostima i donjeg rublja, a 1990. dizajneri su počeli kreirati odjeću za muškarce.

Ženski parfem također je dodan u njihovu liniju 1992. Početkom 2000-ih predstavljen je miris Light Blue koji je ubrzo postao popularan izbor za oba spola. Kako je počelo novo tisućljeće, homoseksualnost je postala tema o kojoj se mnogo raspravljalo. Zanimalo ih je kakav je odnos poznatih dizajnera koji su se uvijek pojavljivali zajedno.