Evo kako očistiti masnoću sa ručkice peći BEZ HEMIKALIJA!

Nakupljanje nečistoće na kontrolama pećnice može biti posljedica raznih faktora, kao što su prašina, prekuhana hrana ili proliveno ulje iz posuda i tava. No, postoji jednostavno i efikasno rješenje za uklanjanje tih mrlja.

Nema potrebe za kupovinom hemijskih sredstava za čišćenje, jer postoji vrlo efikasna metoda za čišćenje gumba na pećnici. Kako prenosi portal SantePlusMag, potrebno je samo malo truda i prirodnih sastojaka.

Prije nego što započnete proces čišćenja, postavite zaštitni sloj papirnatog ručnika preko gumba kako bi se osiguralo da se oni koji se ne mogu ukloniti ostanu čisti. Zatim napravite otopinu od dva dijela vode i jednog dijela octa u bočici s raspršivačem. Dobro protresite otopinu prije nanošenja na gumb.

Nakon nanošenja otopine, ostavite je da djeluje nekoliko minuta prije nego što nježno počnete čistiti gumb četkicom za zube. Nakon toga, koristite mikrofiber krpu za sušenje i poliranje površine gumba.

Ova otopina od octa može se koristiti i za čišćenje ostalih dijelova pećnice. Ako želite pojačati dezinfekcijska svojstva otopine, možete dodati sok od limuna ili koristiti marsejski sapun otopljen u vodi.

Ako želite pojednostaviti proces čišćenja, možete odvojiti gumb i potopiti ga u mješavinu vode i deterdženta za pranje posuđa. Nakon čišćenja, ostavite ga da se osuši prije ponovnog postavljanja.

Prije čišćenja ostalih dijelova pećnice, uvjerite se da su plamenici ohlađeni. Možete koristiti otopinu od octa i vode za uklanjanje masnoće i prljavštine, a za učinkovito čišćenje štednjaka možete koristiti kombinaciju octa i sode bikarbone.

Ocat se pokazao kao vrlo efikasan i pristupačan sastojak za čišćenje gotovo svake površine u kući.