Evo kako spasiti nekoga tko ima moždani udar: potrebna vam je samo jedna stvar

U slučaju moždanog udara, nedovoljno kisika dolazi do mozga, što dovodi do smrti moždanih stanica. U takvim je okolnostima nužno potražiti hitnu liječničku pomoć.

Kada je u pitanju pomoć nekome tko je doživio moždani udar, postoji nekoliko ključnih naputaka koje treba imati na umu. Najveći prioritet je izbjegavanje bilo kakvog nepotrebnog kretanja osobe pogođene moždanim udarom.

Ako medicinska igla nije dostupna, kao zamjena se može koristiti obična igla. Međutim, ključno je osigurati da se obična igla sterilizira zagrijavanjem prije nastavka. Nakon što ste iglu pravilno sterilizirali, ubodite vrhove svih 10 prstiju ispod noktiju ozlijeđene osobe.

Kako biste potaknuli protok krvi, pritisnite i rastegnite kožu ako nema početnog krvarenja. Nakon što ste uspješno ubodli svih 10 prstiju i krv počne teći, primijetit ćete povratak u normalno stanje pacijenta.

Kako biste poboljšali cirkulaciju krvi, nježno masirajte pacijentove uši dok ne dobijete ružičastu boju. Za poboljšani protok krvi, dvaput pažljivo probušite svaku ušnu resicu, dopuštajući da izađu dvije kapljice krvi. Važno je pričekati da se stanje bolesnika stabilizira prije transporta u medicinsku ustanovu.

Kako bi se spriječio mogući pad krvnog tlaka, savjetuje se da se pacijent ne prisiljava u sjedeći položaj. Umjesto toga, optimalno držanje bilo bi ležanje. Ovaj poseban pristup, ukorijenjen u tradicionalnoj kineskoj praksi, primjenjivan je niz godina.

Prema kineskim stručnjacima, ova tehnika ima besprijekoran postotak uspjeha i potencijalno može biti spas za osobe koje pate od moždanog udara. Važno je napomenuti da su moždani udari drugi najčešći uzrok smrti u svijetu. Stoga je ključno upoznati se s ovom metodom jer vam može pomoći da pomognete nekome u nevolji i potencijalno mu spasite život.