Ispovijest dadilje poznatog pjevača iz Srbije – Tjerali su me da šetam po kući u gaćana, gledali su me kao robu!

N.O., koja je ranije radila kao dadilja za poznatog muzičara, podijelila je svoje iskustvo u intervjuu za lokalnu štampu. U toku osam godina, radila je kao dadilja za istaknutog srpskog pevača i njegovu javno priznatu suprugu.

Ovaj posao je donosio određene prednosti poput putovanja, ekskluzivnih zabava i susreta s poznatim ljudima, ali je također dolazio s izazovima.

N.O. tvrdi da je njeno povezivanje s poznatom srpskom porodicom bilo slučajno i da nije imala ranijeg iskustva rada za poznate ličnosti.

Preporučila ju je koleginica iz vrtića za ovu ulogu, ali razgovor za posao je bio pomalo neugodan jer se činilo da je žena izuzetno zahtjevna i hladna prema njoj.

Rad kao dadilja u ovom domaćinstvu bio je zahtjevan. Morala je biti na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, bez obzira na zakazane slobodne dane. Također je morala biti spremna za putovanja, što je često značilo duže boravke u drugim zemljama. N.O. je također morala čuvati diskreciju i ne otkrivati identitet poznatih osoba koje je čuvala.

Postepeno je shvatila da se slika poznate srpske porodice u medijima može razlikovati od stvarnosti. Dok su mediji prikazivali majku kao “tešku” i dominantnu, dadilja je primijetila da je otac bio popustljiviji i otvoren za interakciju s djecom.