ISTINA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI MIŠLJENJE O IZLASCIMA – KONOBARI OTKRIVAJU TAJNU KOJA PIĆA IZBJEGAVATI

Provođenje vremena izvan kuće, to jeste u gradu i kafićima je u novoj generaciji postalo svakodnevnica. Opšte je poznato kako mladi ljudi troše isuviše svog vremena po kafićima. Iako je ta socijalna interakcija potrebna ne samo kao vid opuštanja nego i kao sticanje novih spoznaja, mnogi znaju da čak pretjeruju. To samo pretjerivanje može biti opasna stvar za mladež i baš nije najbolja opcija provođenja vremena.

U intervjuu sa raznim konobarima portal Opanak nam otkriva spoznaje o mogućim po zdravlje opasnim opcijama sa cijenovnika. Prva na listi su kokteli sa mlijekom. Naime u te koktele se često stavljaju ostatci mlijeka koje može biti pokvareno. Korištenje svih namirnica je česta stvar kod konobara a pažnja o roku trajanja jako rijetka vrlina.

Drugo piće na listi je točeno pivo. Iako je jeftinija varijanta od onog flaširanog, točeno pivo se brže kvari. Točenici također mogu biti leglo zaraznih bakterija koje izazivaju probleme sa stomakom i crijevima. Higijena točionika je nešto na šta dosta konobara ne obraća pažnju tako da sljedeći put kad budete htjeli uzeti pivo dobro razmislite da li je vrijedno sačuvati par novčića a rizikovati zdravlje.

Mohito je također na ovoj listi opasnih pića. Za spravljanje mohita koriste se namirnice koje trebaju da se pomno paze i drže na određenim temperaturama. Naravno konobari koriste sasušenu mentu i pokvarene limete za to jer i dalje se može napraviti dobar koktel, koji u velikoj mogućnosti može biti postati otrov.