ŠOKANTNO – POSLIJE TOLIKO VREMENA NA MJESTU PRONAĐENOG TIJELA DESILO SE NEŠTO POTRESNO

Matej Periš jedno je od imena koje je unijelo tugu i šok u narod svih nacija na Balkanu. Momak rodom iz Splita je nestao bez traga jednog dana. Poslije noći u klubu pod imenom Gotik uputio se u nepoznatom pravcu i poslije nije više viđen. Narodi Hrvatske i Srbije su se ujedinili u potrazi za mladim Matejom a i u molitvama.

Da se prisjetimo tačnog događaja dati ćemo vam informacije koje su bile prije nestanka aktuelne. Naime Matej je sa svojim društvom slavio doček Nove godine u Beogradu. Poslije partijanja u klubu zaputio se negdje i nakon tog trenutka vodila se potraga u trajanju od pet mjeseci. Na Adi huji je pronađeno njegovo mrtvo tijelo u fazi raspadanja.Ovo nije prvi slučaj te nije ni jedinstven. Ada Huja je progutala mnoge živote. Sama ta spoznaja je natjerala Jedinicu Bezbjednosti na rijekama na akciju. U 17 sati jučer je Jedinica za bezbjednost na rijekama iz Ade Huje izvukla još jedno tijelo i to ženskog spola.

Ovo mijesto je označeno kao mjesto mnogobrojnih tragičnih smrti, i kao dokaz tome stoje mnogobrojne spomen ploče na mlade izgubljene živote. Da li će ikada ovdje prestati da se dešavaju tragedije? Stanovnici Beograda i okolice mogu samo da se mole.