Iva sa Aljaska zapalila region – Kada je otkrila koliko sati radi, počeli su komentari poput “to je klasični radni logor”!

Kad god se video Ive, sezonske radnice iz Srbije koja radi na Aljasci, objavi na Tik Toku, ne prestaje izazivati ​​val komentara, a ponekad i kontroverzi.

To je zato što je Aljaska, hladna i rijetko naseljena država u Sjedinjenim Državama, mnogima od nas nepoznato područje. Iako su ga brojni gastarbajteri smatrali potencijalnim odredištem za unosne sezonske zarade, samo su rijetki imali hrabrosti napraviti iskorak i doista krenuti na putovanje.

Iva redovito prenosi svoja iskustva i dojmove o radu na Aljasci, dajući ključne informacije o temama kao što su zarada, radno vrijeme, dnevne aktivnosti i prehrana. Nedavno joj je jedan od pratitelja postavio pitanje u vezi s plaćom po satu. Iva je odgovorila da za svaki redoviti sat rada dobiva 18 dolara, a za prekovremeni 27 dolara.

Njezin pratitelj primijetio je da joj je plaća mala, a da bi jednostavniji posao u toplijem okruženju nudio bolje plaće, poput rada u Walmartu, jednom od najpopularnijih lanaca supermarketa u Americi, na aranžiranju i izlaganju robe.

Iva je prihvatila primjedbu i dodala da su objavljene najave da bi se standardna plaća mogla sljedeće godine povećati na 20 USD po satu, a prekovremeni rad iznositi 30 USD po satu. Iva je istaknula razlike između svog radnog mjesta i Walmarta.

Naglasila je da zaposlenici u Walmartu ili sličnim ustanovama imaju maksimalno radno vrijeme od 40 sati. Međutim, na Aljasci je moguće raditi ukupno 72 sata tjedno, što uključuje 40 redovnih sati i dodatna 32 sata prekovremenog rada.