Mom sinu je trebalo dugo da prihvati da sam romkinja – Zlata Petrović otkrila istinu o svom porijeklu!

Zlata Petrović spada u onu grupu estradnih ličnosti koja ništa ne krije o svom životu.

Ona otvoreno priča o svojoj porodici, ljubavima, brakovima, vezama sa oženjenima, ali i o svom teškom detinjstvu. Jednom prilikom je priznala da se sa 16 godina udala za čovek akojeg nije volela, ali i da se njen stariji sin Miki stideo što ima romske krvi

Zlata je pričala i kako joj je majka, koja se takođe bavila pevanjem, bila strastveni kockar.

– Kažu da se najinteligentniji ljudi obično odaju porocima, tu nekako pronalazim utehu. Ona je u svemu bila najbolja. U kući, na njivi, u kafani… Bila je nenormalno lepa. Njena transformacija me je oduvek oduševljavala. To je kao kad gledaš neki film u kom ti se pojavljuje neka žena iz njive, raspojasana i prljava, a već za pola sata je vidiš našminkanu od glave do pete i ispred sebe imaš lepoticu. Tada nije bilo mikrofona i pojačala, nego se pevačica popne na sto i peva. Sve to je činilo nju, ali očigledno je u sebi nosila i tu sklonost ka porocima – ispričala je tada pevačica i priznala da voli da popije.

– Sve sam probala, ali s merom. Jedino nikad nisam pušila trave niti koristila droge. Ne znam ni kako se to unosi. Volim kafanu, volim da se napijem, ponekad i pogrešim, ali znam granicu i zbog toga sam ponosna na sebe.