Najbogatiji sultan svijetta pravio sulude bahanalije u svom dvoru – Koža se ježi od ispovijesti žena koje su bile u njegovom haremu!

Sultan od Bruneja se nalazi na tronu parlamentarne monarhije od 1967. godine, a njegovo bogatstvo procenjeno je na 35 milijardi dolara. O bogatstvu Hasanal Bolkijaha se pričalo i pisalo naširoko, a njegov privatan život nije ništa manje ekstravagantan.

Sultan se u mladosti oženio svojom rođakom, a ubrzo i drugom ženom, bivšom stujardesom. Taj brak nije potrajao, pa je ona napustila palatu, a nekoliko godina kasnije se sultan zaljubio u novinarku Azrinaz Mazhar Hakim. Ona je od njega mlađa čak 33 godine, ali sultan za to nije mario. S druge strane, nije želeo ni da se razvede od prve supruge koju je voleo.

Sultan od Bruneja ima ukupno 12-oro dece, a svoj raskošan način života preneo je i na sinove, koji ni u čemu ne zaostaju za ocem. Na primer princ Abdul Malika, njegov trećerođeni sin, oženio se 2015, a “Forbs” je ovo venčanje opisao kao “kraljevsko venčanje koje je pobedilo sva kraljevska venčanja”.

Trajalo je nedelju dana, a mladenci su na glavnoj ceremoniji bili ukrašeni u neobične kombinezone optočene draguljima, dok je mlada držala buket od dragulja i plemenitih metala umesto cveća.