Naučnici pokazali kako će ljudi izgledati do 3.000. godine – Prizor koji bi zaprepastio bilo koga iz današnjeg doba!

U današnjem modernom dobu, s obzirom na to da većina naših svakodnevnih aktivnosti sada ima digitalni naglasak, sama ideja o postojanju bez pametnog telefona ili računala vjerojatno izaziva duboku zabrinutost među poznatim dijelom populacije. Tijekom proteklih nekoliko desetljeća, tehnološki napredak je dosegnuo neviđene visine.

U tom svjetlu, brojni istraživači su se posvetili stvaranju futurističkog koncepta ljudske vrste. Ovaj koncept prepoznaje niz fizičkih karakteristika kao svojevrsni standard, uključujući pogrbljeno držanje, zakrivljenu kralježnicu, povećan broj slučajeva pretilosti, šire vratove i ruke. Međutim, ova idealizirana slika ljudskog oblika izgleda daleko od naivne, s obzirom na trenutni tehnološki napredak.

Aplikacija “Besplatno prosljeđivanje” postala je omiljena među istraživačima i običnim pojedincima za oblikovanje specifičnih osobina temeljenih na zadanim karakteristikama. Ovaj pristup rezultirao je razvojem prototipa poznatog kao “Mindi”, koji je također vizualno predstavljen kako bi pružio konkretnu reprezentaciju.

Prije nego što smo nastavili dalje, konzultirali smo stručnjake i proveli opsežno znanstveno istraživanje o toj temi. Tek nakon ovog temeljnog koraka surađivali smo s 3D dizajnerom kako bismo stvorili vizualizaciju budućeg čovjeka.

Na tom prikazu jasno je vidljivo da je tjelesna građa ovog imaginarnog čovjeka pretrpjela promjene zbog neprestane uporabe pametnih telefona, prijenosnih računala i sličnih uređaja. Ključno je naglasiti da je ova studija provedena pod strogim nadzorom stručnjaka i na temelju znanstvenih istraživanja.