“Novi” trend za kojeg generacija Z misle da su ga oni izmislili – Starije osobe su u nevjerici, da li je ovo realno?!

Ako postoji jedna stvar koju generacija Z zna raditi, onda je to postavljanje trendova. Sada postoji najnoviji “pokret” koji osvaja mlade, a, ironično, uopće nije tako nov. Oni to zovu “tiho hodanje”, odnosno odlazak u šetnju bez telefona ili bilo koje vrste tehnološke distrakcije.

Podcasterica Mady Maio pripisuje sebi zasluge za “nenamjerno pokretanje trenda” koji će, obećava, “promijeniti vaš život”. U videu na TikToku objašnjava da ju je njezin dečko prvi izazvao da prošeta bez ikakvih smetnji, slušanja glazbe ili gledanja u ekran.

“Nema slušalica, nema podcasta, nema glazbe. Samo ja, ja i ja”, rekla je u videu koji je sada prikupio gotovo 500.000 pregleda. “I u početku sam bila kao: ‘Daj ne, ne mogu ja to zbog svoje tjeskobe’, ali nešto u meni mi je reklo da samo pokušam.”

Maio je rekla da su prve dvije minute njezine šetnje bile kaos, sve dok nije došla u “stanje mira”, kada “odjednom možete čuti sebe”. “Gledaj, svemir i tvoja intuicija dolaze ti kroz tišinu, pa ako nikad nisi sam sa svojim mislima i nikad ne utihneš, nedostajat će ti nešto”, rekla je.

@ariellelorre

silent walks are the most grounding 🚶🏼‍♀️🤓🌸☀️

♬ original sound – Arielle Lorre