Od tuge za mužem je umrla a cijeli život svoj patila samo radi jedne stvari! Najtužnija sudbina naše najbolje glumice! TUGA (FOTO)

Glumica Đurđija Cvetić je mnogima tokom godina bila sinonim za hrabrost i dostojanstvo a sudbina koja joj se dešavala jednostavno je bila puna tužnih događaja. Đurđija je odrasla u jako teškim uslovima a još u djetinstvu joj je jako teško bilo jer je bila okovana siromaštvom. Odmalena je pokazivala da ima sklonost prema glumi i ispred svoje zgrade u Beogradu ona je sa djecom organizivala razne predstave a najveća želja je njoj bila da upiše Akademiju.

 

U trenutku kada je zakoračila na scenu počele su velike stvari da joj se dešavaju i uspjesi. Uloge su se redale asmo a za njima i mnogo nagrada je došlo. Tokom studija je upoznala ljubav svog zivota Avdu Mujčinoića a kasnije je on postao i pozorišni kritićar- U skladnom braku su bili tri deceniej a o njihovoj ljubavi je glumica mnogo govorila sa srećom i ushićenjem. Ali kada je 1997. godine umro joj suprug ona se teško razbolila radi prevelike tuge za njim.

I