Otkada sam ušla u crvku, želim samo jednu stvar – Muslimanka sam, živim u Sarajevu, i plašim se reakcije svoje majke zbog…

Jedna 14-godišnja devojčica obratila se anonimo korisnicima društvene mreže Redit sa problemom koji je veoma muči.

ivi u Sarajevu, roditelji su razvedeni, otac, pravoslavac, joj je u Moskvi, a majka, koja je islamske veroispovesti, ne bi lepo prihvatila njenu želju da pređe u hrišćanstvo, tačnije pravoslavlje, iako joj je srcu bliža ova religija. Zbog toga je opisala kako se oseća do detalja i dobila brojne savete u komentarima.

“Moja majka je poreklom iz okoline Srebrenice, a mog oca je upoznala u tom gradu i odatle je sve krenulo. Niko nije imao ništa protiv njih dvoje. Samo nisu bili za to da imaju decu jer su mislili da će ih razlika u kulturama, odnosno veroispovesti razdvojiti. Nakon rata i završene srednje škole u Sarajevu moja majka nastavlja vezu sa mojim tatom i tako sve do 2009. Tad je saznala da je trudna.

Otac je bio srećan, ali s obzirom na finansijsku situaciju, odlazi u inostranstvo da radi kada sam imala tri meseca. Redovno mi šalje alimentaciju, jer su se, igrom slučaja, razveli. Da se razumemo, i dalje su u korektnim odnosima. Sad, 14 godina kasnije, često se čujem sa tatom. Jednom mesečno dolazi čak iz Moskve (gde se ostvario) samo da bi video mene. Međutim, ja sam od malena ‘u islamu’, ali me i dalje srce i neki unutrašnji osećaj vuče ka pravoslavlju”, započela je priču ova 14-godišnjakinja.

Potom je opisala kako je izgledala njena poseta crkvi.