Pogledajte šta čovjek osjeća neposredno prije smrti – Naučnici otkrivaju šta ljudi najgore podnose!

Smrt je sastavni dio života ali još uvijek predstavlja misteriju za mnoge. Stoljećima su znanstvenici bili fascinirani konceptom smrti, a istraživanja za razumijevanje složenih događaja u točnom trenutku smrti još uvijek su u tijeku.

Iako je to neizbježna stvarnost, skloni smo ignorirati smrt u svojim svakodnevnim mislima. Međutim, ostaje pitanje: je li moguće steći bolje razumijevanje događaja koji su doveli do nečije smrti i identificirati točan trenutak kada se to dogodilo.

Promjene u disanju:

Kako se smrt približava, jedan od početnih pokazatelja je promjena u obrascima disanja pojedinca. Dr. Danijel Murel, medicinski stručnjak sa Sveučilišta u Alabami, tvrdi da se disanje pojedinca mijenja kako se približava smrt i može rezultirati neobičnim zvukovima.

Iako ovi zvukovi mogu biti alarmantni, važno je napomenuti da medicinski stručnjaci vjeruju da osoba tijekom tog vremena ne osjeća fizičku bol.

Medicinsko osoblje može pomoći pacijentu pri disanju tako što će ga premjestiti kako bi mu se oslobodili dišni putovi, primjerice okretanjem na bok. Osim toga, proces disanja u tom razdoblju postaje plići i sporiji.