Ugledala je pravu zvijer u sred dana u dvorištu – U jednom trenu predator je napravio pokolj pred Anđelijinim očima!

Anđelija Kojadinović iz Zaovina gledala je u sred dana kako joj medved uzima ovna i nosi u šipražje. Sve se to odvijalo munjevitom brzinom na oko 30 metara od nje.

– Bilo je oblačno, praznik Mala Gospojina i nisam ništa radila oko kuće i rekoh sebi, ajde da pustim ovce. Odvela sam ih oko 100 metara od kuće.

Pasle su i strčaše dole kod stare kruške. Odjednom prknuše, počeše da trče i ja vidim medveda već zgrabio jednu ovcu. Počeh da lelečem, zviždim, vičem, ali ne pušta ovcu, već se okrete i nestade u iviku.

Ostale ovce odoše kući, a ja za njima da vidim koja mi nedostaje. Kada dođoh kući vidim da mi nedostaje ovan godinu dana star, od oko 90 kila – kaže Anđelija.

Ali, Anđelija tu nije mirovala. Uputila se ka mestu gde je videla medveda.

– Dođem tamo i vidim dole niz ivik trag. Krenem za njim i na oko 300 metara niže vidim ovna da leži, fali mu butina i rebra. Verovatno medved otkinuo i odneo negde. Zovnem brzo komšiju Radovana da dođe. On je stigao i slikao. Odmah smo pozvali i ljude iz Nacionalnog parka „Tara“ i ispričali šta se dogodilo – kaže Anđelija, koja je tek posle bila svesna opasnosti koja vrebala kada se sama uputila da traži medveda i ovna.