Puna je strija i celulita, ali to ne krije – Iako ima 92 kilograma puca od samopouzdanja, ali jednu stvar ne prašta!

Mnoge žene su ovog leta ponavljale isti obrazac ponašanja – provodile su dane na plaži, obavijene peškirima i tunikama, izbegavajući ulazak u vodu, opravdavajući to time da jednostavno ne osećaju privlačnost prema kupanju. Možda vam ovo zvuči veoma poznato?Pa, većini žena koje se suočavaju sa viškom kilograma, prema nekim široko prihvaćenim društvenim standardima, ili koje se jednostavno ne osećaju ugodno u svojoj koži zbog nametnutih standarda lepote koje smo usvojili iz medija i društva, sve što je gore navedeno zvuči veoma blisko.

Međutim, postavlja se pitanje – šta tačno osećamo potrebu da prikrivamo? Prvo i najvažnije, ključno je shvatiti da nema razloga za stid ili sram zbog naših tela. Svi mi dolazimo u različitim oblicima, veličinama i proporcijama, i to je potpuno prirodno. Lepota dolazi u različitim formama, nijansama i dimenzijama, i ne bismo trebali dozvoliti da nas društveni standardi ili norme definišu ili stigmatizuju.

Višak kilograma ne definiše vrednost niti vrednost osobe. Osećati sram ili stid prema svom telu zbog težine nije konstruktivan niti zdrav pristup. Umesto toga, trebali bismo raditi na prihvatanju i samoprihvatanju svog tela upravo onakvim kakvo jeste. To ne znači da ne možemo brinuti o svom zdravlju i dobrobiti, ali to bi trebalo da bude iz razloga što želimo biti zdravi i srećni, a ne pod pritiskom društva.