”Radim kao ginekolog 15 godina. Jučer sam imao slučaj kakav nisam vidio u karijeri. Sav sam se naježio!” Žena mu je raširila noge, a onda šok..

Redovite ginekološke preglede žene često zanemaruju zbog nelagode i nelagode tijekom pregleda. To posebno vrijedi za one koje osjećaju tjeskobu prilikom posjeta ginekologu. Iako je razumljivo da se žene tako osjećaju, važno je dati prioritet ovim pregledima za održavanje dobrog zdravlja. Također je vrijedno napomenuti da se liječnici mogu osjećati jednako nelagodno tijekom ovih pregleda.

Ginekolog u Pančevu nedavno je podijelio uznemirujuće iskustvo. Unatoč petnaestogodišnjem radu na terenu, nikada se prije nije susreo s takvom situacijom. Liječnik je osjetio potrebu progovoriti o ovom neobičnom događaju.

Njegova pacijentica, koja je imala zakazane rutinske preglede, jednog je dana stigla na dogovoreni pregled u pratnji supruga. Unatoč raznim pokušajima, par godinama nije mogao zatrudnjeti. Zbog toga se odlučila na privatni razgovor s ginekologom. U liječničkoj ordinaciji ponudila mu je iznos od 500 eura u zamjenu da obavijesti svog supruga da s njom nema problema.

Žena je bila svjesna da ima problem koji je sprječava da zatrudni, ali se bojala da će je partner napustiti ako sazna. Liječnik je bio zatečen ovim otkrićem i obavijestio ju je da joj ne može pomoći. Nije se htio miješati u bračne poslove niti na bilo koji način prevariti njezina muža.

Liječnik je njezinom suprugu otkrio čemu je svjedočio tijekom pregleda, ali se suzdržao od spominjanja ponude liječnikove supruge. Dopustio je paru da iskreno razgovaraju, priznajući da se to odnosi na dobrobit njihova braka. Kakvo je vaše mišljenje o postupcima liječnika? Vjerujete li da je ispravno postupio u ovoj situaciji?