ŠOKANTAN DOKUMENTARAC IZ SLOVENIJE – SRBIMA PLAĆALI DA PUCAJU NA LJUDE

Dokumentarni film poznatog slovenskog autora “Sarajevo safari” govori o dosada nepoznatoj toeriji zavjere koja nema ni trunke zdravog razuma. Redatelj i autor Miran Zupanič kao da izjavljuje nešto potpuno nerealn, da li kroz satiru ili izjavljuje samo emotivno nezadovljstvo u sadašnjici.

U dokumentarnom filmu koji je napravio govori od tome da su bogati stranci sa zapada dolazili na određenu poziciju u Vojsci Republike srpske. Te da su na područjuju oko Sarajeva pravili kampove za takozvani “lov na ljude”.

Sa odeđenih pozicija su pucali po gradu i ubijali civile. To što pravi situaciju stravičnom jeste da je ovo dokumentarac kako izjavljuje autor Milan. To zznači da je 90 posto filma najmanje bilo odigrano po istinitom događaju. Sada znate koliko ova činjenica može da promijeni mišljenje kritičarima, te se može reći da je ovo jedna od najkontroverznijih stvari koje su napravljene na području Balkana u posljednjih 10 godina. Izjavljuje kako su srbima ti strani investitori plaćali da ubijaju i pucaju po civilima.

U takozvanoj operaciji “safari” učestvovali su pripadnici Vojske RS-a i Vojske Jugoslavije.