ŠOKANTNA VIJEST – DŽINOVSKI PITON STVARA OPASNOST ZA NESRETNU PORODICU

Opasnost od zmija ne smiruje čak i na kraju ljeta. Ovo ljeto zbog silnih vrućina se javio prevelik broj zmija. Ujedi na ljude su ovo ljeto bili učestaliji nego u prethodnih 5 godina. Sama činjenica da su skupile hrabrosti da čak ulaze u domove i prave legla u naseljenim područijima ulijeva strah u kosti.

Prije samo par mjeseci se desio vrlo zastrašujući slučaj U beogradskom naselju. Tačnije u naselju Zvjezdara, velika zmija je ušla u porodični stan na trećem spratu. Pogledajte u nastavku šta se dalje desilo… Iz obližnjeg parka gdje je zmija napravila leglo vrlo vjerovatno se uputila u potrazi za hranom. Zmija u prirodi možda nije čudna stvar ali zmija na trećem spratu itekako jeste. Na svu sreću zmija je sigurno transportirana u prirodu dalje od civilizacije kojoj može predstavljati opasnost.

Druga priča nam dolazi iz Velike Britanije. U porodičnu kuću Džouni Valker je uspijela da uđe zmija duga čak 6 metara. Šokirana žena prenosi medijima kako je to bio žuti piton monstruoznih proporcija. Mogao bi odraslog čovjeka progutat. Džouni je zajedno sa svojojm porodicom probala da otjera čuvišnog pitona udarajući ga drškom od metle. Na svu sreću ubrzo je došla Jedinica za kontrolu životinja te su uspiješno bez ikakvih posljedica iznijeli životinju iz kuće.