NEVJEROVATAN SREĆNIK – OTKRIVAMO ODNOS ZLATANA IBRAHIMOVIĆA I NJEGOVE ŽENE

Zlatan Ibrahimović je svjetski poznati fudbaler koji igra za reprezentaciju Švedske a porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, Trenutno je u top deset igrača čitavog svijeta. Činjenice i zanimljivosti o Zlatanu Ibrahimoviću su svima uveliko poznate, tako da vam mi danas predstavljamo nešto što možda vi sami niste znali.

Otac iz Bosne i majka iz Hrvatske su bili jedni od izbjeglica koji su migrirali u Švedsku. Tu će i započeti svoj težak život izbjeglica. Nakon razvoda njegovih roditelja, Zaltan Ibrahimović i njegova sestra su pripali pod skrbništvo njihove majke koja sa dva posla je sklapala kraj sa krajem. Ove teške početke svog života i prije slave navodi bez dlake na jeziku u svojoj autobiografskoj knjizi. Čak citira kako je nekada znalo biti toliko teško da su navečer lijegali praznih stomaka. Sada Zlatan ne podnosi da mu je frižider išta manje od potpuno punog o vrha.

Svoje sinove također pokušava podučiti vrijednostima blagodarenom životu koji imaju sada, a nada se da nikada neće iskusiti nešto kroz šta je on sam morao proći.

Preko brojnih klubova i država došao je do slave svojim trudom, a uz njega je uvijek bila njegova supruga. U početku i tu je njegova upornost i trud značilo mnogo jer ga je na početku veze odbijala, a sada su nerazdvojni. Helena, Zlatanova supruga, je bila miss Švedske u datom periodu a starija je od njega čak 11 godina.