Šta Đoković pije svakog jutra čim se probudi? Upravo zbog OVOG napitka on toliko puca od zdravlja!

Novak Đoković odavno ne krije da je uz naporan trening ishrana njegov glavni adut. Upravo zato je Novak otkrio kako izgleda ishrana šampiona i kako mu je pomogla da bude najbolji.

– Mnogi od nas imaju jutarnje rituale, a moj je da od ranoj jutra unosim tečnost. Prvo što uradim kada ustanem je da popijem veliku čašu vode, ugrijanu na sobnoj temperaturi. Prošlo je osam sati, koliko sam otprilike spavao, a da u moje tijelo nisam uneo tečnost. Voda je ključna za proces oporavka tijela.

Međutim, izbjegavam hladnu vodu. Kada se unese hladna voda, tijelo troši više energije da je ugrije i krv navire u digestivni sistem, a meni je krv neophodnija u mišićima. Uvijek ujutro možete popiti i šolju čaja., rekao je Novak, kako piše portal Eat this, not that.

– Poslije istezanja i laganih vježbi spreman sam za doručak. Najčešće sebi napravim moćnu činiju doručka koja uglavnom sadrži: musli bez glutena, punu šaku oraha, lešnika i kikirikija, ulje od bundeve, iseckano voće – najčešće banane, mala kašika kokosvog ulja i mlijeko.

Pojedem čak i tost

– Činija svih nabrojanih sastojaka mi je obično dovoljna za doručak. Ukoliko mislim da mi nije dovoljno, a ponekad se i to desi, sačekam oko 20 minuta da budem siguran da li sam još gladan. Ako jesam, onda uzmem tost hleb bez glutena i na njega stavim tunu ili avokado, koji naročito volim.