Svi su im se smijali kada su se kućili u napuštenom autobusu – Kada su ušli unutra i vidjeli njihovu “gajbu”, svi su ostali u nevjerici!

Zamislite život u kojem se vaša dnevna soba nalazi na obali jezera, ured na planinskom prijevoju, a dvorište se prostire kilometrima poput beskrajne livade kojom se širi miris bezbrojnih biljaka. Jedan dan se probudiš uz more, a drugi dan se probudiš visoko na planini.

Gdje god da idete, osjećate se kao kod kuće jer je vaša kuća mobilna, a vaš život provodi u kamperu. Ovaj način života postao je sve dostupniji u digitalnom dobu, osobito od početka pandemije COVID-19, što je dovelo do toga da se mnogi poslovi obavljaju online i od kuće.

Uz malo organizacije, posao se može obaviti s bilo kojeg mjesta zahvaljujući wifi usmjerivačima. Iako se u prošlosti život u kombiju ili automobilu povezivao s beskućništvom ili siromaštvom, sada postoji čitava zajednica ljudi koji prihvaćaju ovaj način života. U Srbiji će vas potpuno novi kombi obično koštati oko 25.000 eura.

S druge strane, rabljeni kombiji počinju s puno nižom cijenom od oko 2500 eura i od tamo rastu. Dostavni kombi, koji se inače koristi za ovu namjenu i nije stariji od desetljeća, u Srbiji u prosjeku košta 9.000 eura.

Istražujući internetom možete naići na raskošne kombije u koje su uloženi deseci tisuća eura, ali i one skromnije kojima je na prvom mjestu praktičnost i minimalizam.