U punoj sudnici sasula je 6 metaka u ubicu kćerke – Zadavio je malu Anu (7) i silovao je, izgovorila je samo jednu riječ!

Njemačko stanovništvo bilo je potreseno 6. marta 1981. godine, kada je Marijana Bahmajer oduzela život Klausu Grabovskom.

Bahmajer, samohrana majka i vlasnica lokalnog paba u Libeku, optužila je Grabovskog za ubistvo njene sedmogodišnje ćerke Ane.

Slučaj je izazvao značajne kontroverze širom nacije. Bahmajer se tokom života suočavala sa brojnim teškoćama i kao takva je svoju kćer Anu njegovala kao svjetionik svjetla u tami.

Radost porodice je naglo prekinuta kada je Ana 5. maja 1980. otkrivena mrtva. Istraga o ovom slučaju otkrila je da je za smrt odgovoran Klaus Grabovski, mesar u blizini koji je ranije bio osuđen za maltretiranje dece.

Kao rezultat svog ponašanja u sudnici tog dana, Marijana Bachmeier postala je poznata kao „osvetoljubiva majka”.

Marijana Bahmejer je bila pogođena neizmjernom tugom nakon gubitka kćeri. Njenu tjeskobu dodatno je pogoršalo suđenje Grabovskom, zbog čega se osjećala sve više uznemirenom kako je slučaj napredovao.

Svakim trenutkom, Marijanin animozitet prema ubici njene ćerke se pojačavao, a kulminirao je nasilnim ispadom kada je Grabovski stupio na teren.

Marijana je izgubila kontrolu nad emocijama i ispalila šest hitaca u Grabovskog u sudnici. Ona je naime u svojoj torbici donijela pištolj sa namjerom da ga ubije. Zbog toga je osumnjičeni podlegao ranama na licu mesta.