Upolovite račun za struju, a održite kuću hladnom – Pogledajte kako se radi ovaj GENIJALNI trik sa klimom za kojeg rijetko koja osoba zna!

Možda mislite da je nemoguće da utičete na potrošnju vašeg klima uređaja, ali to nije tačno

Uz male trikove, na koje mnogi i ne pomišljaju, možete uštedjeti skoro duplo više

Ni ljeti nismo pošteđeni većih troškova za struju, jer zbog temperatura koje ovih dana prelaze 35 stepeni Celzijusa, mnogi ne mogu bez klima uređaja. Pale je na poslu, u autu, u stanu… S druge strane, pojedini građani se pitaju kada najbolje uključiti klimu i da li je uopšte moguće smanjiti troškove.

Pa, moguće je uživati u rashlađenoj sobi i smanjiti troškove.

Povećajte temperaturu iako je poznato da je optimalna temperatura u klimatizovanoj prostoriji šest do sedam stepeni niža nego na otvorenom, mnogi vole da podese klimu na 18 ili 19 stepeni. . Ako napravite mali ustupak i podesite je na 23 stepena, potrošićete značajno manje struje u istom periodu!

Dakle, osim što boravak u pretjerano rashlađenoj prostoriji nije zdrav jer je temperaturna razlika prevelika, hlađenje na 18 stepeni , čini se, nije baš dobro za novčanik. Imajte na umu da klima nikada ne treba da duva direktno na vas, jer to može da izazve negativne posledice po zdravlje, od kojih su najčešće prehlade i bolovi u mišićima.

Termostat i ventilator pomažu Umjesto da pustite da vam klima-uređaj gori ceo dan, uključite ga na nekoliko sati jer je sistem za hlađenje najkorisniji i kada radi na višoj temperaturi kraće vreme.

Noviji modeli imaju pametni termostat koji automatski prelazi na manju brzinu kada detektuje odsustvo ljudi, a lako ga možete povezati sa mobilnim telefonom i tako regulisati temperaturu. Ako tek sada odlučujete koji klima uređaj ćete kupiti, izaberite onaj sa podesivim termostatom da biste podesili željenu temperaturu.