UPOZORENJE – SPREMA NAM SE TEMPERATURNI ŠOK

U dašnjem članku ćemo govoriti o novim prognozama za nastavak godine. Ovo ljeto je bilo jako teško. U svijetu su zabilježeni rekordni brojevi suše i temperatura. Sada sa krajem ljeta treba da očekujemo drastičnu promijenu u vremenskim prilikama.

Srtučnjaci su uspjei tačno da odrede da će ovo biti najtoplije ljeto do sada i tako je bilo. Rekordne vrućine preko 40 stepeni celzijusa su ludile na našim prostorima. Također uz ovu vrućinu najavljenje su bile i oluje praćene jakom grmljavinom.

Poplave su samo nusprodukt drastičnosti ovih vremenskih uslova. Za budućnost to jeste narednih dva mjeseca očekuju se nevrijeme epskih razmjera. Nove prognoze upućuju na stvaranje vinskog ciklona koji će harati na našim područijima. Završavanjem ovih vrućina nadolazi dosta hladnije vrijeme koje sa sobom nosi kišu. Oblaci nam dolaze sa zapada i meorolozi nalažu da su to teški kišni oblaci.

Sve upućuje na naglo zahlađenje temperatura i jako kišovito vrijeme. Meteorolozi stavljaju upozorenje da u narednih par mjeseci obratimo pažnju jer postoji velika šansa da će doći do obilnih poplava.