Zagonetka na koju samo najinteligentniji mogu odgovoriti – Koje dijete je razbilo vazu?

Vaza je razbijena, mama je ljuta, a svi ćute.

Ništa na ovoj slici ne možete da shvatite kao konkretan dokaz ili trag do onog ko je razbio vazu, ali… šta vam govore stavovi i izrazi lica djece? Ko vam je najsumnjiviji? Prepoznajte krivca i saznaćete nešto o sebi.

Dakle, ko je razbio vazu?

1 – Dječak u crvenoj majici
Dječak zaista izgleda kao da je razbio vazu, jasno je zašto vam je prvi sumnjivac. Oči su mu usmjerene na pod i izgleda kao da osjeća krivicu i kajanje zbog nečega što je učinio. Njegov položaj je također različit od ostalih. Druga djeca ga gledaju i izgleda kao da upućuju na krivca. Ali, je li to dovoljno da shvatite šta se stvarno dogodilo?

Možda je okrivljen za tuđu grešku? Njegova braća i sestre su ga možda također natjerali da povjeruje da je to učinio? Izbor ovog djeteta otkriva da ste vrlo pažljiva osoba koja ne propušta ni najsitnije detalje, piše The Minds journal.

Nije vas lako zavarati, jer uvijek gledate druge i mentalno primjećujete promjene u njihovom ponašanju i govoru tijela. Odgovornost je vaša ključna karakteristika i odgovorni ste u svemu što odlučite da radite u životu. Sve vaše odluke su pažljivo promišljene i niste tip osobe koja će ući u nešto, a da ne razmisli dobro o tome.