ZMIJE SE PLAŠE MIRISA OVE TEČNOSTI: Nabavite je i nećete ih vidjeti u svom dvorištu ovog proljeća

Bez obzira na posljedice, bez oklijevanja će krenuti naprijed.

Tijekom ljetne sezone šanse za zmijski ugriz znatno rastu, a zanimljivo je da zmijama smeta nešto drugo osim ježeva.

Stručnjaci posebno predlažu korištenje mirisa naftalina kao metode zaštite kućnog okoliša od ovih gmazova.

Korištenje je jednostavan proces.

Kako javlja Jugmedia, razbacane plastične boce postavljene iznad zemlje sprječavaju skupljanje kiše i upozoravaju zmije sa značajne udaljenosti, učinkovito ih odvraćajući od zadržavanja u okolini.

Očekujte da će se prava invazija dogoditi tijekom mjeseca srpnja i kolovoza.

BONUS:

Postoji jedna biljka koja ispušta toliko snažan miris da miševima ulijeva intenzivan strah, tjerajući ih da se klone svake kuće u kojoj je prisutna.

Primjena ovih korisnih savjeta može osigurati da vaš dom ostane okruženje bez miševa, sprječavajući ih da više ikada uđu u vaš prostor.

Ako želite odvratiti miševe od ulaska u vaš dom, jedna učinkovita metoda je strateška sadnja određenih vrsta vegetacije. Preporuča se usredotočiti se na sadnju ovih specifičnih biljaka u neposrednoj blizini vaše kuće, posebno u područjima za koja sumnjate da bi miševi mogli pokušati pristupiti.

Određene biljke pokazale su se vrlo učinkovitima u odvraćanju miševa.

Češnjak i luk, oba u svojim tamnim varijantama
Iako su različite biljke, češnjak i luk imaju nevjerojatno slične mirise i mogu uspijevati u identičnim uvjetima uzgoja. Obje biljke se uzgajaju iz lukovica i zahtijevaju dovoljno sunčeve svjetlosti i dobro drenirano tlo.

Ako niste zainteresirani za uzgoj vlasca, on i dalje može poslužiti kao učinkovito sredstvo za odvraćanje miševa. Jednostavno izmiksajte četiri ili pet češnja češnjaka i pomiješajte ih s pola litre vode. Upotrijebite ovu mješavinu za prskanje područja gdje se miševi obično okupljaju, kao što je vaš temelj.

Kadulja je svestrana biljka koja nudi mnoštvo dobrobiti.
Kadulja na otvorenom, u većini umjerenih područja, pokazuje sposobnost da uspješno preživi zimske mjesece i nastavi svoj rast kao višegodišnja biljka. Jaka aroma koju ispušta kadulja služi kao sredstvo odvraćanja od miševa.

Sa svojom prilagodljivom prirodom, ova biljka uspijeva u različitim vrstama tla sve dok postoji odgovarajuća drenaža i dovoljno sunčeve svjetlosti tijekom dana. Budući da je trajnica, kontinuirano raste i ima potencijal da se s vremenom pretvori u bujni grm.

Pepermint je treća stavka na popisu.
Metvica postoji u brojnim varijantama, a svaka ima mirisno lišće koje ima sposobnost odbijanja insekata i miševa.

Metvica, poput drugih višegodišnjih biljaka, nije izbirljiva u pogledu uvjeta uzgoja i može cvjetati na bilo kojem mjestu koje ima dovoljno sunčeve svjetlosti. No, važno je napomenuti da metvica ne podnosi suho tlo, pa je potrebno redovito zalijevanje, osobito u sušnim razdobljima.

Važno je pomno pratiti svoje biljke mente, jer posjeduju nevjerojatnu snagu i mogu brzo zavladati cijelim vrtom ako se ostave bez nadzora. Kako bi se to spriječilo potrebno je redovito orezivanje. Eventualni višak listova možete jednostavno osušiti i iskoristiti za čaj ili kuhanje, savjetuje Novi.ba.

Lavanda je četvrta stavka na listi.
Uzgoj lavande mnogima je popularan izbor, čak i bez prisutnosti miševa, zbog njezina divnog mirisa i prekrasnih ljubičastih cvjetova.

Poduzmite mjere opreza kako biste se klonili ovih specifičnih biljaka.

Da bismo ovome pristupili iz druge perspektive, možemo razlučiti koje su biljke sklone privlačenju miševa i namjerno ih se kloniti u svom vrtu. Miševi posebno vole različito povrće, osobito lisnato povrće i rajčice.

Kako bi se potencijalni problemi sveli na najmanju moguću mjeru, preporučljivo je održavati značajnu udaljenost između vašeg prebivališta i svih kultiviranih biljaka. Ako slučajno naiđete na poteškoće s miševima, bilo bi pametno kloniti se uzgoja jagoda.