BAŠTOVANI OTKRILI ODLIČNU IDEJU, AKO HOĆETE IMATI BOGAT UROD: Uzgojite krastavce na ovaj način BIĆETE ODUŠEVLJENI!

Za pojedince koji posjeduju ograničene parcele zemlje, izazov maksimiziranja prinosa usjeva uzgojem raznovrsnog voća i povrća može biti zastrašujući. Međutim, na raspolaganju je nekoliko pametnih tehnika koje omogućuju učinkovito korištenje prostora za uzgoj povrća.

Korištenjem jedne bačve možete uzgojiti jednaku količinu krastavaca kao što biste uzgajali na površini od 3 metra, a sve to dok minimalizirate svoje odgovornosti i zaštitite usjev od mogućih bolesti.

Uzgoj ovih krastavaca donosi pravo zadovoljstvo jer nema potrebe za saginjanjem tijekom berbe, a potrebni su i minimalni dodatni zadaci.

Otkrijte umjetnost uzgoja krastavaca u bačvi pomoću ovih jednostavnih koraka.

Na sunčanoj strani vaše parcele možete postaviti jednu ili više bačvi. Unutar bačve na dno posložite organski otpad kao što su lišće, trava, slama, korijenje, kore od raznog voća i povrća, kao i grane ili korov.

Dodatno, pobrinite se da iskoristite gnojivo i potpuno napunite bačvu.

Tijekom svibnja osigurajte da bačva bude potpuno ispunjena zemljom, stvarajući sloj debljine otprilike 10 do 15 centimetara.

Započnite zalijevanjem tla u bačvi, a zatim nastavite sa sadnjom sjemena krastavaca. Preporuča se koristiti oko 9-10 sjemenki po bačvi, razmaknuti ih na 12-15 cm. Za zadržavanje topline bačvu možete pokriti crnim najlonom jer ima tendenciju privlačenja sunčeve topline. Alternativno, prazne plastične boce također se mogu koristiti u tu svrhu.

Stvaranjem idealne mikroklime i postavljanjem male posude napunjene vodom u središte bačve, možete potaknuti presadnice na brzi rast, poput kvasca, osiguravajući da vodu nadopunjujete prema potrebi.

Kad temperatura poraste sredinom lipnja, vrijeme je za skidanje najlonskog pokrova. Kako vrijeme postaje toplije, krastavci će procvjetati i omotati se oko bačve.

Kako biste zaštitili biljku od vjetra, preporučljivo je pričvrstiti vrećice za krastavce na bačvu tankom uzicom.

Briga o krastavcima ne zahtijeva puno truda. Dajte im velikodušno zalijevanje od 5-7 litara svaka 3-4 dana, osim ako ne pada kiša.

Dobivanje ekvivalentnog prinosa može se postići korištenjem samo jedne bačve, što je usporedivo s proizvodnjom tri reda u vrtu.