BIVŠI BESKUĆNIK U PROŠLOSTI JEO IZ KANTI – A POGLEDAJTE GA SADA

U današnjem članku vam donosimo priču koja će vas dirnuti u korijen. Tadija Simović je bivši beskućnik kojeg je majka hladnokrvno dok je imao 6 godina ostavila na ulici. Naime kako je napunio 6 godina život njega i majke je bio težak te je majka odlučila da ga napusti i ostavi na ulici. Oca nikada nije ni upoznao.

Završio je na hladnoći beogradskog pločnika. Čitava porodica ga se odrekla a on je morao da se snađe sam čitav život. Tokom života jedini izvor prihoda mu je bio povremeni rad i i ili nastup po kafanama. Naravno sa ovakvim stilom života upao je i u loše društvo gdje je dosta kružilo droge i alkohola.

Tokom života pronašao je olakšicu u hraniteljskim porodicama. Čak je i upućivao javni poziv svome ocu preko televizije ali nažalost bez ikakvog odaziva. Rođen je u 1997. godini. U ranijem dijelu svog života bio je odveden u centar za socijalni rad u Smederevu.

Živio je i kod nene sa majkom dok ona nije otišla. Dobro se sjeća njenih riječi kada je odlazila. “Čuvajte ga da ne krene za mnom”. Taj trenutak je ostavio trajni ožiljak na Tadiji i kaže kako mu je odlazak majke bio najveća trauma.